top of page

Norasport Industri AS på Skedsmokorset er produsenten av Eurostigen (ikke RVS) samt vår nye modell, Norasport RVS.

Gesims_1.jpg
Brannstige300-min.jpg

Norasport Industri AS på Skedsmokorset har produsert Eurostigen utfellbare brannstiger i over 20 år.

Da de nye byggereglene (Tek10) trådte i kraft oppsto det kaos i markedet, idet brannkonsulentene beskrev bøylestiger (også kalt «silostiger») som en del av rømningsveien for alle installasjoner over fem meters regelen.

Dette ville ikke byggherre/huseiere ha på sine bygninger av estetiske hensyn, noe som medførte at rømningsveiene ble underprioritert, som i sin tur medførte dagbøter for unnfallenhet med hensyn til rømningsveiene.

brannstige_gesims.jpg
Eurostigen_Logo.png

I Det vakuum som oppsto ble det hos Norasport Industri AS satt en prosjektgruppe med det mål for øye å utvikle et nytt rømningssystem som kunne dekke behovet for en løsning som både de foresatte myndigheter og markedet har behov for. Stigetypene våre er godt kjent for sin kvalitet og benyttes av både på statlige og private bygninger.

Ombygging av loft til nye leiligheter er populært.

Dette har foregått og foregår i stor stil i privathus, bygårder og næringsbygg. Boarealet øker og med det verdien på eiendommene. Men slike leiligheter oppunder tak kan være røyk og brannfeller. Det finnes en løsning på dette problemet, Eurostigen serien og Norasport RVS har gesims stiger som går fra bakkeplan langs husvegg og rundt takutspring.

Stigeløsningen Norasport RVS er utfellbare RVS – ryggvern stiger.

Når det er brann i underetasjer, har man ca. 10 - 15 minutter på å komme seg ut og i sikkerhet.

Norasport Industri AS har utviklet komplette rømningssystemer for innvendig og utvendig evakuering fra vertikal- og skråtakvinduer. Dette er trygge og sikre rømningsveier som produseres på Skedsmokorset i Viken.

 

Hver leveranse er unik og produseres etter tegninger og mål tatt av kunde.

Når loftsetasjer blir innredet som bruksareal for utleie i form av leiligheter eller andre typer oppholdsrom, vil verdiøkningen på boligen utgjøre ca. kr. 500 000,- til drøyt 1 mill.

Da bør installerte rømningsvinduer være tilrettelagt for evakuering fra «gulv til bakken».

Landsdekkende support via vår forhandler Grove Knutsen, en familieid bedrift på Skedsmokorset som har rundet 70 år. .

For å komme til deres nettbutikk eller for å kontakte dem kan man klikke her

Representerer du en Entrepenør eller en bedrift og vil snakke direkte med oss, så kan du ta kontakt med oss her.

Norasport

Når man skal måle opp før man bestiller en brann / rømningsstige så er det mange ting man skal huske på. Vi har utformet et måleskjema, som gjøre det enklere å få tatt de essensielle målene, samt å få stige til et topp eller sidehengslet vindu. Klikk på ikonet og lagre / skriv ut skjemaet. Fyll det gjerne ut før du tar kontakt med din representant.

bottom of page